• Du har ingen produkter i handlekurven.
CART Totalt:kr 0,00

Blog

Adventstid og varm kaffe

  |   alle innlegg

IMG_4507

Adventstiden er dager der jeg forbereder Julen. Starten er innkjøp av stearinlysene til adventsstaken, og deretter finner jeg frem kongler, kvister og annen årgangspynt. Der og da blir årets adventsstake til, basert på det jeg har funnet frem. Og adventstiden er i gang! Jeg elsker å skape og er lykkelig når det skapes øyeblikk og opplevelser! Ett magisk øyeblikk kan være å sitte i sofaen, under et pledd, med en god kopp kaffe og et Julemagasin. Ute snør det og det er fyr på peisen. Tiden flyr og kaffen i presskannen blir kald….Kom over denne strikkeoppskriften på en presskannehette og synes den er genial! Kaffen holder seg varm til siste side i Julemagasinet.

Materialer: 100 g Oporto, 60 cm pent bånd/snor
Strikkefasthet: 9 m x 13 p = 10 x 10 cm
Pinneforslag: Nr. 10

Legg opp 34 m, og strikk ribbestrikk:
1. p: 1km ( km = kantmaske – strikkes alltid r), 1vr, *2r, 2vr*, gjenta fra * til *, avslutt med 2r, 1vr, 1km.
2. p: 1km, 1r, *2r, 2vr*, gjenta fra * til *, avslutt med 2vr, 2r, 1km.

Gjenta disse 2 pinnene gjennom hele arbeidet. Når arbeidet måler 16 cm, felles de midterste 12 m på pinnen til hanken ( fell i ribbestrikk), og på neste pinne legges det opp 12 nye m over de felte maskene.

Fortsett i ribbestrikk, til arbeidet måler 27 cm, og fell i ribbestrikk.

Monteres ved å sy hetten sammen bak, sy 3 cm fra nederste kant sammen og 9 cm fra øverste kant sammen. Trekk båndet/snoren gjennom maskene og bind toppen sammen.

 

God adventstid og skap øyeblikkene! Hilsen Mette